fbpx
GRIPP Logotyp
GRIPP Logotyp
a
M

Wisdome Stockholm – Tekniska Muséet

Spektakulär träbyggnad

Wisdome Stockholm är Tekniskas största satsning någonsin, och när Kungen klippte bandet till den nya upplevelsearenan markerades också starten på museets 100-årsjubileum. Wisdome Stockholm öppnade för allmänheten den 9 december 2023.

Om projektet på Wisdome Stockholm

Uppdragsgivare: Oljibe AB

Arkitekt
Elding Oscarson Arkitekter AB

H.M. Konungen delade med sig av barndomsminnen från Tekniska museet och uttryckte beundran av den spektakulära träbyggnaden och nyfikenhet för den innovativa visualiseringstekniken som nu ska skapa enastående upplevelser inne i Wisdome Stockholm.

Kulturminister Parisa Liljestrand talade varmt om Tekniska museets viktiga arbete för att inspirera barn och unga, och som en plats där vetenskap får möta teknik och konst. “Här sitter vetenskapen bokstavligen i väggarna,” sade ministern om Wisdome Stockholm.

Wisdome Stockholm blir ett nytt landmärke för Stockholms stad – en ny upplevelsearena konstruerad helt i trä. Oljibe AB har ansvarat för byggnationen av denna upplevelsearena för omslutande 3D-visualiseringar av vetenskap. Detta blir en samlingspunkt för allmänhet, offentliga verksamheter, näringsliv och forskare. Den innovativa byggnaden designad av Elding Oscarson Arkitekter visar med sin gränslösa utformning nya möjligheter inte bara inom hållbara och resurssmarta konstruktioner utan även på den oerhörda potentialen trämaterialet har för framtidens träbyggnationer.

Vi på Gripp har haft uppdraget att leverera och montera fasadpaneler. Den övre panelen består av skivor av korslimmad gran som behandlats med OrganoWood® träskyddssystem för att bibehålla den naturliga åldringen av träet samt vara väderbeständigt. Den nedre panelen i kärnfuru har samma ytbehandling och kommer med tiden att bli vackert naturligt silvergrå.

Invändigt har vi levererat delar av inredning bestående av lång, svängd sittbänk som sluter an mot Domen. All inredning i projektet har tillverkats i korslimmad gran som lackats med brandskyddande lack.

GRIPP DESIGN

KONTAKTA OSS.

Varje projekt är unikt och spännande, inget är det andra likt och det är det vi är bra på. Vi har bred erfarenhet och är ert bollplank hela vägen från första idén till det färdiga resultatet.

Vi kan hålla i hela projekt och hjälpa er med bland annat design, konstruktion, produktion, projektledning, logistik, montage. Vi är mån om våra kunder och övervakar er order från början till slut.

Vår målsättning är att vi skall överträffa era förväntningar varje gång!