fbpx

NYTT RETAILKONCEPT FÖR TREK

Projektdetaljer

Uppdragsgivare: Taberg Media Group/Trek

 

Amerikanska Trek är världsledande inom cykeldesign och äger en mängd patent från egen forskning som du kan uppleva när du köper en Trek. Med kvalitet, känsla och kärlek till allt som har med cykling att göra öppnar Trek nu ett eget butikskoncept runt om i Norden. För Trek finns det tydliga guidelines för hur en internationell butiksupplevelse ska vara. Vi har tillsammans med Taberg Media Group och Trek Sverige anpassat inredning för att få en skandinavisk känsla. Allt för att lyfta varumärket och upplevelsen för besökarna. Hela uppdraget har gjorts av Taberg Media Group och de har valt att samarbeta med oss på GRIPP Inredning när det gäller arkitektritningar, möbelsnickerier och montage i butik.

 

Göteborg och Stockholm först ut

De första butikerna med det nya skandinaviska konceptet är Trek Store i Göteborg och Trek shop-in-shop hos Sportson Södermalm i Stockholm. Bilderna visar butiken i Göteborg som omvandlats till en färgsprakande och inspirerande cykelbutik. Här har vi sett till att butiksinredning med plats för både cyklar, tillbehör och skönt häng får samspela med butikskommunikation och exponering på ett nytt och spännande sätt.

 

Allt visualiserades först i 3D

För att Trek skulle kunna se samma vision som vi, fick de se alla butikslayouter och inredningsidéer i 3D. Butikskommunikation och exponeringsytor har tagits fram och innehåller både tapetproduktion och ljuslådor. Inredningen är tillverkad i trä och metall och består av bord, bänkar, hyllor för tillbehör, cykelställ och exponeringsställ. Det totala konceptet har skapat en imagehöjande profilering för Trek.

 

Fler butiker följer 2022

Vi tackar Taberg Media Group och Trek för förtroendet att använda oss till detta inredningsuppdrag. Tillsammans med er och era kunder gläds vi över det fina resultatet. Vi ser fram emot att utveckla fler butiker/shop-in-shops under 2022.